UBLO este visul nostru, viața noastră, familia noastră.

Salutare Simona, salutare Decebal! Ce a mai făcut copilul vostru, Ublo, de la începutul acestui an, de când ne-am auzit ultima oară?
SIMONA: Dacă sfârșitul anului trecut, dar și primele două luni ale acestui an ne-au prins lini de entuziasm și planuri noi, ei bine momentul în care s-a declarat starea de urgență ne-a tăvălit, la propriu și la figurat, pe toți.
DECEBAL: Sex fără voia noastră, am fost violați!

Văd că Ublo are deja o surioară aromată, parfumată, în cafeluță deghizată 🙂 Este copil de pandemie sau un proiect mai vechi?


SIMONA: Decebal este în măsură să vă răspundă cel mai bine, el a fost inițiatorul proiectului. Proiect care sincer s-a potrivit mănușă acestei perioade.
DECEBAL: Coffee shop-ul este un proiect mai vechi, la care visam de ceva vreme dar pe care îl tot amânam. Restricțiile impuse în starea de urgență ne-au obligat însă să ne reinventăm, iar acest lucru trebuia să se întâmple într-un timp foarte scurt, căci eram responsabili de multe vieți. Nu puteam sta cu mâinile în sân, plângându-ne de milă. Sincer, coffeeshop-ul a ajutat enorm la menținerea restaurantului. Deși era la început, deși nu avusese timp să arate ce poate, a avut o putere suficient de mare încât să susțină bistro-ul. M-am tot gândit cât de bine-venită a fost această idee, căci în acel context oamenii aveau nevoie de un sprijin emoțional, aveau nevoie să se lege de mici ritualuri sau mai bine-zis să
nu renunțe chiar de tot la ce îi face să se simtă bine. Ritualurile creează sentimentul siguranței. Iată, cafeaua noastră își găsise menirea. Să bucure, să spună povestea. De fapt să ducă povestea mai departe.

Apropo de emoții, ce sentimente v-au încercat la declanșarea stării de urgență?
SIMONA: Inițial ne-am speriat și noi ca toată lumea din jurul nostru, după care am închis o săptămână, am golit toate frigiderele, tot ce aveam și urma să expire, am aruncat toate
sosurile, am curățat bucătăria, sala, … tot… nu am știu cât timp va dura și ce vom face. După această săptămână eram la o plimbare prin cartier împreună cu copiii, și am avut plăcută surpriză să vedem că toate coffee shop-urile din zonă, ce funcționau în regim de to go, erau deschise. Împreună cu Decebal am luat atunci decizia să deschidem și noi doar
cafeneaua. Și am făcut-o!


Cum ați funcționat în ultimele luni?
DECEBAL: Din fericire, așa cum spuneam și mai sus, am fost suficient de inspirați încât să ne adaptăm perioadei, nevoilor oamenilor, motiv pentru care în ultimele luni am funcționat la fel cum am făcut-o și în ultimii 2 ani. Aceeași dedicare și muncă am depus-o și în cazul cafenelei, am oferit servicii de calitate, produse de calitate, oamenii au aflat repede de noi, ne-au cerut mâncare în regim de take away, ne-au întrebat dacă facem și delivery, iar acesta a fost momentul în care am început să chemăm o parte din personal înapoi la muncă. Am implementat meniul zilei, adaptat la cerințele oamenilor, atât ca și gust, calitate, cât și financiar. Am făcut un meniu în care clienții să își poată combina o supă și un fel principal, în așa fel încât să aibă parte de diversitate, dar să fie totodată și un meniu care să ne permită nouă să ne descurcăm în condițiile date. Când s-a ridicat starea de urgență și am putut funcționa ca și terasă, am achiziționat și mai multe plante și am făcut în așa fel încât să respectăm și regulile, să protejăm oamenii, dar să arate și frumos. Acum arată senzațional și este și funcțional. Oaspeții noștri au apreciat acest lucru și ne-au încurajat în acest demers.

Ce v-a motivat să nu renunțați?
Să renunțăm? Noi? Niciodată. Așa cum spuneam prima dată, UBLO este visul nostru, viața noastră, familia noastră, credința noastră și, cel mai important pentru noi, este materializarea visului părinților noștri prin mâinile noastre. Nu vom renunța niciodată!


Care a fost cel mai greu moment?
Cel mai greu moment a fost în prima săptămână, când a trebuit să închidem, să lăsăm oamenii pe tușă, să strângem tot, era trist…


Dar cel mai plin de satisfacții?
Acesta! Suntem aici! Lucrăm la reîmprospătarea meniului, domnul Chef Lazăr a venit în echipa noastră full time, suntem în echipă completă. Povestea merge mai departe ca vântul din Vama Veche.
Chiar dacă a fost o perioadă tulbure am avut plăcuta surpriză să cunoaștem oameni frumoși, oameni care nu ne vizitaseră niciodată înainte de pandemie. Ei s-au bucurat că ne-au descoperit, iar pe noi asta ne-a motivat să reînviem ca pasărea Phoenix. Știu că vă îmbunătățiți permanent.


Ce noutăți aveți în meniu?
Da, așa este. Încercăm mereu să aducem ceva nou, să facem și mai bun și mai bine. Așadar venim cu surprize atât la băutură, cât și la mâncare. Am implementat aceeași cafea single original și în bistro, meniul de vinuri este extins, iar la mâncare am păstrat conceptul din perioada stării de urgență, doar l-am reinterpretat business lunch, fiind de luni până vineri în oferta noastră. La meniul a la carte avem preparate și produse noi .


Cât de pregătiți vă simțiți acum, comparativ cu luna martie, în cazul
unei noi stări de urgență?

Starea de urgență ne-a prins fără un site, fără posibilitatea de a face comenzi online și fără delivery. La asta lucrăm acum, aici am discutat și cu personalul și vom dezvolta mai mult free delivery, asigurat de noi și de personalul nostru, în cazul unei noi stări de urgență.


Cum vedeti Ublo în viitor?
Dezvoltându-se! Reinventându-se! Franciza….de ce nu?
Cofetărie alături de chef Lazăr. Este un visător, un om serios și muncitor.
Putem face multe împreună. Ușor… ușor…
Asta știm să facem și facem bine și nu ne va opri nimic.


Eu vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă doresc din tot sufletul să vă păstrați mereu optimismul și să rămâneți la fel de fideli visului vostru.

Magie în farfurie, cu chef Lazăr

Salut, Lazăr! Că gătești extraordinar simt toți clienții Ublo, dar cum a pornit aventura ta în bucătărie nu știu mulți. Ne poți vorbi puțin de începuturi?
Aventura mea gastronomică a început din copilărie alături de mama și bunica mea, două bucătărese excelente. Experiența oficială în bucătărie a pornit de la 17 ani. Am lucrat ca ajutor bucătar în Italia, apoi am urmat cursuri de specializare în Olanda, pe mâncare indoneziană iar în Franța pentru deserturi. Am o experiență de 23 ani în bucătărie….iar ca bucătar chef de 12 ani. În bucătărie dacă-ți lipsesc creativitatea și pasiunea ești terminat. Bucătarul bun este un adevărat magician care știe să îmbine toate ingredientele.


Felicitări, părerea mea este că ție îți ies magiile. La Ublo cum ai ajuns?
Cunoșteam locul, îi cunoșteam pe Simona și Decebal. Am început cu o colaborare frumoasă și am ajuns la concluzia că acest loc minunat are nevoie de mine și aici am libertatea de a crea și a face magie.


Tu ce părere ai? S-a schimbat comportamentul culinar al oamenilor în pandemie? Ce ai gătit cel mai mult în această perioadă?
Sincer nu…. Oamenii sunt însă mult mai atenți la locul în care mănâncă la curățenie, distanțare, serviciile oferite. Iar pentru Ublo acesta este un mare plus, căci mereu aici a fost impecabil. Și înainte, și în timpul și după pandemie. Curățenia aici este o normă, așa funcționăm mereu.


Lazăr, ce îți place să gătesti în general?
Gătesc orice, doar mă consider un magician în bucătărie….un dovleac transformat întrun nectar senzațional, de la imagine până la gust este supă cremă de dovleac, unul dintre
preparatele “fenomen” de la noi. Marea mea pasiune se îndreaptă și către deserturi.


Ce bucătărie preferi? Internațională, românească?
Îmi place tare mult să combin bucătăria românească cu cea internațională. De exemplu mă atrage foarte mult bucătăria franțuzească dar la bază este cea românească.


Apropo de bucătăria românească, tu cum crezi că mănâncă românii?
Suntem un popor gourmand, însetat de gusturi noi. Educația noastră culinară crește de la zi la alta, și asta mă bucură foarte mult. Suntem pe drumul cel bun.


Ce te motivează?
În general oamenii frumoși. Am cunoscut la UBLO un bătrânel înzestrat cu toate calitățile, Domnul Caranda, un Caragiale al anului 2020, un critic culinar de excepție. Parcă îl aud ’’ tinere ești un om deosebit, plin cu zâmbete, la tine și farfuria zâmbește. Ce faci tu este artă’’. Acești oameni mă încarcă pozitiv și mă îndemn să duc toate preparatele la stele.


Ce proiecte de viitor ai?
Sincer….. sunt multe…. O cofetărie de poveste unde magia să-și spună cuvântul, poate chiar împreună cu Simona și Decebal, de ce nu?


Lazăr, sau Ublo Houdini, eu îți doresc din tot sufletul multă inspirație în continuare. Acum merg să mănânc o cremă de dovleac. Și cu siguranță încă ceva pe lângă. Și… așteptăm cofetăria. La cum arată meniul acesta, la cum arată toate fotografiile, și la cum sună combinațiile de ingrediente nu văd de ce ar trebui să-mi refuz așa răsfăț.

Povestea noastra

de Mihaela Anton (Mișa)

Cum a apărut UBLO?


Decebal: A apărut din dorința noastră de a găsi un loc în care să ne simțim bine, un loc în care să ne simțim ca acasă. Cochetam cu această idee de mai multă vreme, așa că într-o zi ne-am spus hai să o facem noi! Să creăm acest loc unde să primim oamenii așa cum ne-ar plăcea nouă să fim primiți.
Până când am reușit să formăm o echipă după sufetul nostru, noi ne-am ocupat de orice a fost necesar, inclusiv am fost barmani, bucătarii, ospătări. Aveam credința că: atâta timp cât vom oferi cu tot sufetul produse de bună calitate, vom păstra temelia acestei familii numită UBLO; respectând clienții, totul va fi PERFECT!


Mie mi se pare extraordinară atmosfera pe care voi reușiți să o creați aici! Ce vă inspiră zilnic, ce vă motivează?


Simona: Mulțumim mult pentru aprecieri. Eu m-am gândit așa: de aproape 10 ani creez haine pentru femei. Îmi plac oamenii, ador să interacționez cu ei, să știu ce îi face să se simtă bine, fericiți, speciali. Este minunat să îmbraci pe cineva iar ulterior acea persoană să se simtă frumoasă, mândră, încrezătoare. Ei bine, exact asta vrem să facem și aici.
La atelier aveam grijă de felul în care se îmbracă oamenii, aici avem grijă de felul în care se simt oamenii, ce consumă oamenii, de calitatea timpului petrecut. Oamenii mă inspiră. Nevoile lor mă motivează.
Promovăm un stil de viață sănătos. Asta ne dorim pentru noi, asta vrem să oferim!


Decebal: Aici mâncăm! Atât noi cât și copiii noștri. Ne motivează oamenii și nevoile lor, pentru că am crescut împreună cu ei. Empatizând și observând ce le place, am simțit ce trebuie să dezvoltăm, ce trebuie să aducem nou. Cred că se simt ca acasă aici întrucât ei, dorințele lor sunt parte din tot ceea ce este UBLO.
Ne motivează faptul că suntem împreună!