Magie în farfurie, cu chef Lazăr

Salut, Lazăr! Că gătești extraordinar simt toți clienții Ublo, dar cum a pornit aventura ta în bucătărie nu știu mulți. Ne poți vorbi puțin de începuturi?
Aventura mea gastronomică a început din copilărie alături de mama și bunica mea, două bucătărese excelente. Experiența oficială în bucătărie a pornit de la 17 ani. Am lucrat ca ajutor bucătar în Italia, apoi am urmat cursuri de specializare în Olanda, pe mâncare indoneziană iar în Franța pentru deserturi. Am o experiență de 23 ani în bucătărie….iar ca bucătar chef de 12 ani. În bucătărie dacă-ți lipsesc creativitatea și pasiunea ești terminat. Bucătarul bun este un adevărat magician care știe să îmbine toate ingredientele.


Felicitări, părerea mea este că ție îți ies magiile. La Ublo cum ai ajuns?
Cunoșteam locul, îi cunoșteam pe Simona și Decebal. Am început cu o colaborare frumoasă și am ajuns la concluzia că acest loc minunat are nevoie de mine și aici am libertatea de a crea și a face magie.


Tu ce părere ai? S-a schimbat comportamentul culinar al oamenilor în pandemie? Ce ai gătit cel mai mult în această perioadă?
Sincer nu…. Oamenii sunt însă mult mai atenți la locul în care mănâncă la curățenie, distanțare, serviciile oferite. Iar pentru Ublo acesta este un mare plus, căci mereu aici a fost impecabil. Și înainte, și în timpul și după pandemie. Curățenia aici este o normă, așa funcționăm mereu.


Lazăr, ce îți place să gătesti în general?
Gătesc orice, doar mă consider un magician în bucătărie….un dovleac transformat întrun nectar senzațional, de la imagine până la gust este supă cremă de dovleac, unul dintre
preparatele “fenomen” de la noi. Marea mea pasiune se îndreaptă și către deserturi.


Ce bucătărie preferi? Internațională, românească?
Îmi place tare mult să combin bucătăria românească cu cea internațională. De exemplu mă atrage foarte mult bucătăria franțuzească dar la bază este cea românească.


Apropo de bucătăria românească, tu cum crezi că mănâncă românii?
Suntem un popor gourmand, însetat de gusturi noi. Educația noastră culinară crește de la zi la alta, și asta mă bucură foarte mult. Suntem pe drumul cel bun.


Ce te motivează?
În general oamenii frumoși. Am cunoscut la UBLO un bătrânel înzestrat cu toate calitățile, Domnul Caranda, un Caragiale al anului 2020, un critic culinar de excepție. Parcă îl aud ’’ tinere ești un om deosebit, plin cu zâmbete, la tine și farfuria zâmbește. Ce faci tu este artă’’. Acești oameni mă încarcă pozitiv și mă îndemn să duc toate preparatele la stele.


Ce proiecte de viitor ai?
Sincer….. sunt multe…. O cofetărie de poveste unde magia să-și spună cuvântul, poate chiar împreună cu Simona și Decebal, de ce nu?


Lazăr, sau Ublo Houdini, eu îți doresc din tot sufletul multă inspirație în continuare. Acum merg să mănânc o cremă de dovleac. Și cu siguranță încă ceva pe lângă. Și… așteptăm cofetăria. La cum arată meniul acesta, la cum arată toate fotografiile, și la cum sună combinațiile de ingrediente nu văd de ce ar trebui să-mi refuz așa răsfăț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *